Μήνυμα Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Οι Τούρκοι θέλουν δημοκρατία! (βίντεο)

Newsroom L&O 01-07-2019 21:58
Μήνυμα Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Οι Τούρκοι θέλουν δημοκρατία! (βίντεο)
«Αυτή ήταν μια πολύτιμη στάση του λαού και των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που θα έχει σημασία για τη νομιμότητα των μελλοντικών εκλογών»

Τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο προερχόμενος από την αντιπολίτευση νέος δήμαρχος της πόλης, που μέχρι πρότινος ήταν προπύργιο του κυβερνώντος AKP.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, δημοκρατία! Είπαν ότι “δεν αποδέχομαι καμία άλλη βούληση πάνω από τη δική μου”. Ουσιαστικά είπαν πως αν αγνοείτε τη δική μας βούληση, εμείς δίνουμε μια τέτοια απάντηση. Αυτή ήταν μια πολύτιμη στάση του λαού και των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που θα έχει σημασία για τη νομιμότητα των μελλοντικών εκλογών».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούν την εθνική καταγωγή για κάποιον για να τον κατηγορήσουν. Στο παρελθόν το έχουν κάνει και για την πίστη μου. Μίλησαν έτσι και με την κατηγορία αυτή νόμιζαν πως δεν θα με ψηφίσει ο λαός. Για μένα δεν έχει σημασία εάν είναι κάποιος Έλληνας, Πόντιος, η Τούρκος. Σημασία έχει πως είναι άνθρωπος. Αυτό έχω πει σε κάθε μου ομιλία, πώς μπορεί να υπάρχει τέτοια προσβολή; Τέτοια σκέψη; Εγώ την κατηγορία αυτή δεν την είδα ως προσβολή για μένα αλλά ως φθηνή συμπεριφορά όσων την είπαν», ανέφερε απαντώντας στα όσα είπαν οι αντίπαλοί του για την ποντιακή καταγωγή που έχει.

https://youtu.be/s5UE6SXdP68

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo