ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στα ανοιχτά της Μερσίνας το «Γιαβούζ»

Newsroom L&O 01-07-2019 08:19
Στα ανοιχτά της Μερσίνας το «Γιαβούζ»
Κατευθύνεται προς την Καρπασία

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε το βράδυ της Κυριακής στα ανοιχτά της Μερσίνας. Όπως μεταδίδει το sigmalive, που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, το «Γιαβούζ» θα παραμείνει στα ανοιχτά της Μερσίνας για κάποιο διάστημα, μέχρι να κατευθυνθεί προς την Καρπασία των Κατεχομένων, όπου επιθυμεί να πραγματοποιήσει την πρώτη του γεώτρηση.

Η κυπριακή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρει» την πορεία του «Γιαβούζ» έχει ήδη εκδώσει Navtex με την οποία δεσμεύει μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και 2 της κυπριακής ΑΟΖ, από την 1η έως την 5η Ιουλίου.

Μάλιστα, η κυπριακή κυβέρνηση προειδοποιεί για ασκήσεις με πραγματικά πυρά οι οποίες θα είναι «πολύ επικίνδυνες για ναυσιπλοΐα». Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

Όπως μετέδιδαν κυπριακά ΜΜΕ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και το πλοίο υποστήριξης Vos Thalassa το οποίο επίσης αναχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Αττάλεια, με προορισμό το σημείο όπου θα προχωρήσει σε γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo