• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Folli Follie - Αγωγές από 130 μετόχους κατά της εταιρείας και της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Newsroom 27-06-2019 15:21
Υπόθεση Folli Follie - Αγωγές από 130 μετόχους κατά της εταιρείας και της οικογένειας Κουτσολιούτσου
Επισημαίνουν πως «η εταιρεία εδώ και ένα έτος ασκεί παρελκυστική τακτική και αρνείται να παράσχει πλήρεις και διαφανείς πληροφορίες για τα οικονομικά της».

Πέντε αγωγές κατέθεσαν οι 130 μέτοχοι-μέλη της εταιρίας Folli Follie διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4.000.000 ευρώ από την εταιρία, την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τους οικονομικούς διευθυντές και τους ορκωτούς ελεγκτές.

Επισημαίνουν δε πως «η εταιρεία εδώ και ένα έτος ασκεί παρελκυστική τακτική και αρνείται να παράσχει πλήρεις και διαφανείς πληροφορίες για τα οικονομικά της».

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, της οποίας οι μέτοχοι είναι μέλη, τονίζει πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι το ταμείο της εταιρείας είναι μόλις 600.000 ευρώ, καθώς από τις δηλώσεις της Folli Follie τα μηνιαία έξοδα της υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ.

Μετά τις εκλογές η απόφαση Δραγάτση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το dikastiko.gr μετά την 7η Ιουλίου 2019 και τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, αναμένεται και η απόφαση του επίκουροy οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Έλληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία. Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την υπόθεση με παραγγελία του κ. Δραγάτση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα δέκα προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo