ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

16 χρόνια με αναστολή στο Β. Τσαγκάρη για τη δολοφονία του ξενοδόχου Μ. Λουκόπουλου

Newsroom 01-06-2018 18:20
16 χρόνια με αναστολή στο Β. Τσαγκάρη για τη δολοφονία του ξενοδόχου Μ. Λουκόπουλου
Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκε ο παραολυμπιονίκης

Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος το Μάρτιο του 2017 πυροβόλησε θανάσιμα μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο τον 47χρονο ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλο.Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Ακόμη, με την απόφασή του το δικαστήριο του επέβαλλε τους εξής περιοριστικούς όρους:
- Εγγύηση 10.000 ευρώ- Εμφάνιση σε ΑΤ μια φορά το μήνα- Απαγόρευση εξόδου από τη χώραΑκόμη, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 10 έτη αλλά και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων.Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 24 ετών, παραδέχθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος. Όπως δε είχε αναφέρει είχε αποφασίσει να «εκφοβίσει» τον 47χρονο, ο οποίος τον απειλούσε, όταν έμαθε για τη σχέση του με τη σύζυγο του, και όχι να τον δολοφονήσει.Υποστήριξε μάλιστα πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν σε άμυνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα ο ίδιος είπε στην απολογία του, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του ξενοδόχου, έκλεισε τα ρολά του πρακτορείου του και έφυγε αφήνοντας το θύμα αβοήθητο.Ακόμη το δικαστήριο εκτός από το ότι έκρινε ένοχο το Β. Τσαγκάρη για την ανθρωποκτονία του 47χρονου, απέρριψε και τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα.Ωστόσο, κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Αντίθετα, απέρριψαν άλλα αιτήματά του για τη χορήγηση άλλων ελαφρυντικών.
 
Κούγιας: θα διερευνηθεί η συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του θύματος
 
Με αφορμή την έκδοση της απόφασης και κυρίως με αφορμή το σκέλος της εκείνο που αφορά στη διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων στην υπόθεση ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή τονίζει πως το δικαστήριο με το συγκεκριμένο σκέλος της απόφασής του έκανε δεκτό το αίτημα, το οποίο ο ίδιος είχε υποβάλλει κατά την ακροαματική διαδικασία εκπροσωπώντας την οικογένεια του θύματος.
 
Με το αίτημα αυτό, επισημαίνει, «ζητούσαμε να διερευνηθεί η συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του θύματος, η οποία, αντί να παραστεί ως πολιτική αγωγή εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας του πατέρα των παιδιών της, κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του σε όλους τους βαθμούς διερευνήσεως της υποθέσεως μέχρι σήμερα, προανάκριση, ανάκριση, ακροατήριο».
 
Καταλήγωντας στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας επισημαίνει: «Το δικηγορικό μας γραφείο, για λογαριασμό του αδελφού του θύματος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του, τόσο για την απόφαση εις βάρος του παραολυμπιονίκη, όσο κυρίως για την επέκταση της διερευνήσεως της υποθέσεως εις βάρος της συζύγου του θύματος».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo