ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αγωγή των συγγενών του Λ. Κανελλόπουλου κατά δύο πρώην στελεχών της Unicef

Newsroom 07-06-2018 16:32
Αγωγή των συγγενών του Λ. Κανελλόπουλου κατά δύο πρώην στελεχών της Unicef
Ζητούν αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση

Αγωγή αποζημίωσης κατέθεσαν στα αστικά δικαστήρια η Δάφνη χήρα Λάμπρου Κανελλόπουλου και ο γιος του Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατά της Σοφίας Τζιτζίκου, πρώην προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και της Αγγελικής Δάμου, πρώην οικονομικής διευθύντριας για την προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος συγγενικού τους προσώπου.
Με την αγωγή τους, οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών το Σεπτέμβριο του 2015, επιχειρούν όπως επισημαίνουν να αποκαταστήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος είχε μια «λαμπρή και άμεμπτη πορεία ζωής» και μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου αναφέρουν πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, «προέβησαν σε έναν «αγώνα» σπίλωσης της μνήμης» του εκπλιπόντος, καθώς «περί τα τέλη Απριλίου 2018, κατόπιν των ψευδών, συκοφαντικών και δυσφημιστικών τους καταγγελιών ο γραπτός και ηλεκτρονικός Τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα, στα οποία ο εκλιπών Λάμπρος Κανελλόπουλος, εμφανίζεται να εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για να ικανοποιήσει, δήθεν, προσωπικούς, οικονομικούς και άλλους ιδιοτελείς και ελλιπούς ηθικής σκοπούς σε βάρος του Οργανισμού της UNICEF».
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την πλευρά των εναγόντων, οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, μεταξύ άλλων παραποίησαν παραστατικά και αποδείξεις προκειμένου να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους. «Του καταλόγισαν (σ.σ. του εκλιπόντος) ότι στο πλαίσιο πραγματοποίησης ταξιδιού, έλαβε αποζημίωση για δαπάνες ύψους 1,985 ευρώ χωρίς να προσκομίσει τις απαραίτητες αποδείξεις, ενώ το ποσό αυτό δικαιολογούταν πλήρως από τα σχετικά παραστατικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Λ. Κανελλόπουλου και συμπληρώνει: «Οι μεθοδευμένες καταγγελίες, στις οποίες προέβησαν από κοινού η Σοφία Τζιτζίκου και η Αγγελική Δάμου προς τα κεντρικά γραφεία της UNICEF, πέρα από τον άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό τους χαρακτήρα είχαν ως τελικό αποτέλεσμα η UNICEF να άρει τη συνεργασία της με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή και να αποσύρει τη δυνατότητα χρήσης του λογότυπου της».
Ακόμη, οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου υποστηρίζουν πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου γνώριζαν «την αναλήθεια των κακόβουλων, προσβλητικών και συκοφαντικοί καταγγελιών τους».
Όμως, όπως σημειώνουν, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος «υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής και διακρίθηκε για το ήθος του καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας και της ζωής του».
Η χήρα του Λ. Κανελλόπουλου και ο γιος του έχουν εκχωρήσει, ήδη, με την κατάθεση της αγωγής τους, το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικασθεί στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo