• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μέσα στον Ιούλιο φτάνουν οι πρώτοι S-400 στην Τουρκία! - Νέες απειλές από ΗΠΑ

Newsroom L&O 26-06-2019 16:10
Μέσα στον Ιούλιο φτάνουν οι πρώτοι S-400 στην Τουρκία! - Νέες απειλές από ΗΠΑ
H συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

Η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκίνησε ένα τετραήμερο γεωστρατηγικών εξελίξεων για την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, με τα βλέμματα αρχικά να στρέφονται -και δικαιολογημένα- στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ενώ στη συνέχεια το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η σύνοδος των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Νέες απειλές από ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo