• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

O MVP Αντετοκούνμπο και μία απόφαση του Άγγελου Συρίγου

Μυρένα Σερβιτζόγλου 26-06-2019 14:31
O MVP Αντετοκούνμπο και μία απόφαση του Άγγελου Συρίγου
Ενίοτε, το πιο σημαντικό δεν είναι τι πράττει κανείς, αλλά τι δεν πράττει, τι αρνείται να πράξει. Ενίοτε η ουσία κρύβεται όχι σε όσα λέει, όσα δηλώνει κανείς, αλλά σε όσα δεν λέει, σε όσα αποσιωπά. Στις μεγάλες αρνήσεις τους και τα στυγερά τους όχι, θα συναντήσουμε τόσο τον Γιάννη Αντετονκούμπο, όσο και τον Άγγελο Συρίγο.

Μέσα στο διαδικτυακό ορυμαγδό και τις μικροπολιτικές ιαχές με αφορμή τη διεθνή διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, οι πρωταγωνιστές υψώνουν πάντοτε τη φωνή της νηφαλιότητας.

Έτσι ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος ζητά την ψήφο των πολιτών στην Α΄ Αθηνών στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αρκέστηκε να αναρτήσει στο προφίλ στο Facebook: «Η ημέρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε Έλληνας πολίτης.Τον Μάιο του 2013 οι αδελφοί Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο έγιναν Έλληνες πολίτες. Όταν γεννήθηκαν είχαν δηλωθεί ως ανιθαγενείς. Όταν συμπλήρωσαν τα 18 τους χρόνια, βάσει του νόμου, απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα.

Είχαν τότε δηλώσει: «Είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο, έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας, την Ελλάδα»Ο Γιάννης και ο Θανάσης τιμούν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ τότε, στην αρχή».

Ο δάσκαλος Άγγελος Συρίγος μόνο βοηθάει, μόνο προσφέρει, μόνο υπηρετεί, από όποια θέση έχει βρεθεί, διακριτικά, αθόρυβα. Η φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του με τον διεθνή πλέον μπασκετμπολίστα Αντετοκούνμπο είναι από τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιου για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια. Κι αν το ερώτημα όλων των ψηφοφόρων της 7ης Ιουλίου είναι πως θα φερθεί, τι θα πράξει ένας υποψήφιος βουλευτής μετά την εκλογή του, η απάντηση είναι απλή. Θα συμπεριφερθεί ακριβώς όπως και πριν, θα πράττει ακριβώς ό,τι έπραττε και μέχρι την εκλογή του.

Το προσωπικό παράδειγμα του Συρίγου υπήρξε πάντοτε εκείνο της αριστείας, της κοινωνικής προσφοράς και του εθνικού καθήκοντος. Ενίοτε, το πιο σημαντικό δεν είναι τι πράττει κανείς, αλλά τι δεν πράττει, τι αρνείται να πράξει. Ενίοτε η ουσία κρύβεται όχι σε όσα λέει, όσα δηλώνει κανείς, αλλά σε όσα δεν λέει, σε όσα αποσιωπά.

Στις μεγάλες αρνήσεις τους και τα στυγερά τους όχι, θα συναντήσουμε τόσο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και τον Άγγελο Συρίγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo