Λιγότερες σήμερα οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-06-2019 21:58
Λιγότερες σήμερα οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο!
Σημειώθηκε μία «εικονική αερομαχία» («εμπλοκή») με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητας»

Περιορισμένη αριθμητικά ήταν σήμερα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, τόσο όσο, όμως, για να «υποδηλώνουν» την παρουσία και τα έκνομα αιτήματα και «διεκδικήσεις» τους, τα οποία δεν αλλάζουν.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα δύο «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 4 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR  Αθηνών, και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), που σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επιπλέον σημειώθηκε μία «εικονική αερομαχία» («εμπλοκή») με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που πάντα απογειώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις για αναγνώριση και αναχαίτισή τους.

Συμφώνως πάντα με το ΓΕΕΘΑ, «τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo