Διαψεύδει το ΓΕΣ δημοσίευμα περί «κοινωνικών φρονημάτων» στο Στρατό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-06-2019 20:47
Διαψεύδει το ΓΕΣ δημοσίευμα περί «κοινωνικών φρονημάτων» στο Στρατό
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που κάναμε, στην ιστοσελίδα έφτασαν μερικά τυποποιημένα έγγραφα συνεντεύξεων

Με μία σύντομη ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού διαψεύδει με τον πλέον έντονο τρόπο χθεσινό δημοσίευμα ιστοσελίδος, ότι ο Στρατός Ξηράς ζητά… «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» από το προσωπικό του!

«Γνωρίζεται ότι δημοσίευμα ιστοσελίδας της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με το οποίο ο Στρατός Ξηράς ζητά πιστοποιητικά πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων, είναι ψευδές και συκοφαντικό και δεν  ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρεται στην ολιγόλογη ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που κάναμε, στην ιστοσελίδα έφτασαν μερικά τυποποιημένα έγγραφα συνεντεύξεων όλων των στελεχών και στρατευσίμων από το διοικητή τους αμέσως μόλις πάνε στη συγκεκριμένη κάθε φορά μονάδα του Ελληνικού Στρατού, όπου καταγράφονται από τον διοικητή τα προσωπικά στοιχεία (επώνυμο, όνομα, ονόματα γονέων, ηλικία, σπουδές, γνώσεις κ.λπ.) του καθενός, αν έχει κάποια προβλήματα και ποια, αν έχει χόμπι κ.λπ., καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας με τους οικείους του.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, το οποίο ρωτήσαμε σχετικώς, το έντυπο αυτό είναι τυποποιημένο και στάνταρ για το σύνολο του ΕΣ και ισχύει με βάση σχετική διαταγή εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Χθες εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάποια τέτοια έντυπα μονάδας της Κύπρου, όπου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και για το λόγο αυτό –προφανώς για να μη δημιουργηθούν «εντυπώσεις»- υπήρξε η άμεση και έντονη διάψευση από το ΓΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo