Απονομή πτυχίων σε 4 νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-06-2019 19:50
Απονομή πτυχίων σε 4 νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων
Οι νέοι συνοδοί–χειριστές ανιχνεύσεως ναρκωτικών ουσιών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Σχολείου βασικής εκπαιδεύσεως θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας

Τα πτυχία τους έλαβαν σήμερα τέσσερις νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων (Κ-9), ανιχνεύσεως ναρκωτικών ουσιών, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί του Σώματος Αντιναύαρχοι ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης και Ιωάννης Αργυρίου, ο Διοικητής του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς Ταξίαρχος Ιωάννης Ζούκοτας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος.

Οι νέοι συνοδοί–χειριστές ανιχνεύσεως ναρκωτικών ουσιών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Σχολείου βασικής εκπαιδεύσεως, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του ΣΞ, θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Διώξεως Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, καθώς και στις νεοσυσταθείσες αντίστοιχες ομάδες (ΠΟΔιΝ) των Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και στο Γραφείο Διώξεως Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο βασικής εκπαιδεύσεως υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανιχνεύσεως ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου 2019, ήταν δηλαδή τρίμηνης διάρκειας.

Ο υπουργός Φ. Κουβέλης στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους τέσσερις Λιμενικούς για την επιτυχία τους, τους προέτρεψε να ασκούν «το καθήκον με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διότι αυτό το καθήκον έχει σχέση με το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα το δικό σας, επιμέρους καθήκον, αναφέρεται σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στη δημόσια ασφάλεια και προφανέστατα την ασφάλεια της ίδιας της κοινωνίας, τη δίωξη, την αντιμετώπιση, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Τα συγχαρητήριά μου και σας εύχομαι κάθε καλό».

Από την πλευρά του ο Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ επισήμανε ότι για δεύτερη φορά εντός του τρέχοντος έτους το Σώμα ενισχύθηκε με νέους αστυνομικούς σκύλους ανιχνεύσεως ναρκωτικών ουσιών και τους συνοδούς τους, «προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στον αγώνα που δίνει καθημερινά κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Ο Αρχηγός πρόσθεσε ότι οι τέσσερις νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων, μαζί με τους άλλους τέσσερις συναδέλφους τους, οι οποίοι προηγήθηκαν, μαζί με 8 ειδικά αυτοκίνητα για τη μεταφορά των εκπαιδευμένων σκύλων τοποθετούνται σε καίριες υπηρεσίες του Σώματος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντιναύαρχος Ράπτης τόνισε ότι «το Λιμενικό Σώμα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την προμήθεια 10 επιπλέον οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να αποσυρθούν τα παλαιότερα οχήματα αυτού του τύπου και έχει δρομολογήσει την προμήθεια του πρώτου Αστυνομικού Σκύλου Ανίχνευσης Καπνικών Προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Η άψογη συνεργασία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του ΣΞ (ΚΒΙΕΣ), με την σύμπνοια που την χαρακτηρίζει, εκτός του ότι είναι απολύτως απαραίτητη για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει, επιβεβαιώνει και την έμπρακτη αναγνώριση του έργου του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo