Δίκη Χρυσής Αυγής - Γ. Δήμου: Προσπαθούσαν να με μπλέξουν στο φόνο που έκανε ο Ρουπακιάς, δεχόμουν απειλές

Newsroom 25-06-2019 13:04
Δίκη Χρυσής Αυγής - Γ. Δήμου: Προσπαθούσαν να με μπλέξουν στο φόνο που έκανε ο Ρουπακιάς, δεχόμουν απειλές
Κατά την απολογία του, ο Ι. Δήμου, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα για να καταθέσει στην αστυνομία όσα εκείνος του είχε υποδείξει.

Για προσπάθεια του ηγετικού στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, Γ. Τσακανίκα, να τον πείσει να καταθέσει στην αστυνομία ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έχει σχέση με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη συγκεκριμένη περιοχή, μίλησε επί της ουσίας, σήμερα, στην απολογία του στη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Γ. Δήμου.

Κατά την απολογία του, ο Γ. Δήμου, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα για να καταθέσει στην αστυνομία όσα εκείνος του είχε υποδείξει.

«Ο Τσακανίκας μου είπε ότι εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε και ότι θα μου κάνουν το βίο αβίωτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμου.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος στη συνέχεια μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Τσακανίκας του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο».

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Δήμου, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά, όταν πια είχε συλληφθεί και βρίσκονταν στο τμήμα για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Σύμφωνα με την σημερινή απολογία Δήμου, την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Τσακανίκας αφού του έδωσε «γραμμή» για το τι θα καταθέσει στις αρχές, του υποσχέθηκε και νομική υποστήριξη από δικηγόρους.

«Εγώ του απάντησα μη με ανακατεύεις με τέτοια. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά, θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;», είπε ο Δήμου στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και ότι γράφτηκε στην Τοπική της Νίκαιας για να λαμβάνει δωρεάν τρόφιμα.

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα ...
Κατηγορούμενος: Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Τα τηλεφωνήματα σε Ρουπακιά και Πατέλη

Ακόμη, κατά τη σημερινή απολογία του ο Δήμου ανέφερε ότι λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας έλαβε sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.
Τότε, όπως είπε, τηλεφώνησε στο Ρουπακιά για να μάθει για ποιο λόγο καλούνται με sms στη Νίκαια. Ο Ρουπακιάς του απάντησε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να τηλεφωνήσει στο στέλεχος της οργάνωσης Γ. Πατέλη.
Είπε στη συνέχεια στην απολογία του ο Δήμου: «Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο (επίσης κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής) με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με 2 άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε: "Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε". Ξεκίνησαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη. Ακούγαμε σειρήνες και βλέπαμε περιπολικά. Είπα στο Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει».

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;
Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα». Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: «Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο».
Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο Δήμου, του τηλεφώνησε ο Σκάλκος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

Η δίκη συνεχίζεται με απολογίες κατηγορουμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo