Κ. Μητσοτάκης: Απρόβλεπτος ο Ερντογάν, αλλά θα επιδιώξω διάλογο - Ανάγκη στοχευμένων κυρώσεων από ΕΕ

Newsroom 25-06-2019 11:23
Κ. Μητσοτάκης: Απρόβλεπτος ο Ερντογάν, αλλά θα επιδιώξω διάλογο - Ανάγκη στοχευμένων κυρώσεων από ΕΕ
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι αν υπάρχουν κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων «που κρίνουμε πως πρέπει να μπλοκάρουμε, θα το κάνουμε».

«Απρόβλεπτο» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν o Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως με όσα κάνει στην κυπριακή ΑΟΖ θα πρέπει η ΕΕ να λάβει στοχευμένες κυρώσεις.

Ωστόσο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6., θα επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τον κ. Ερντογάν, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει η Τουρκία τίποτα στην ελληνική ΑΟΖ.

Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη: «Αν κρίνουμε ότι υπάρχουν κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων που πρέπει να μπλοκάρουμε θα το κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του χαρακτήρισε «χυδαία επίθεση από εφημερίδα που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία» τα σχόλια ότι η σύζυγός του εκπροσώπησε τη ΝΔ στην ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Αμερικής.

«Είχε προσωπική πρόσκληση και ήταν μαζί με την κόρη μου, δεν εκπροσώπησε κανέναν παρά μόνο τον εαυτό της», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo