• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αστυνομική επιχείρηση με τον κωδικό «Postman» στο κέντρο της Αθήνας - Συνελήφθησαν 4 άτομα που κατασεύαζαν πλαστά διαβατήρια

Newsroom L&O 21-06-2019 17:45
Αστυνομική επιχείρηση με τον κωδικό «Postman» στο κέντρο της Αθήνας - Συνελήφθησαν 4 άτομα που κατασεύαζαν πλαστά διαβατήρια
Η σπείρα είχε ως «βιτρίνα» στην παράνομη δραστηριότητά της ένα μαγαζί στην Ομόνοια. Το κύκλωμα διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω δεμάτων, με φερόμενους ως αποστολείς διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «postman» πραγματοποίησε η διευθυνση αλλοδαπών Αττικής, με στόχο την αποδόμηση οργανωμένου κυκλώματος που κατασκεύαζε πλαστά διαβατήρια και τα έστελναν στη Γερμανία.

Συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ τον οποίον και ο  Πακιστανικής υπηκοότητας αρχηγός του κυκλώματος. Η σπείρα είχε ως «βιτρίνα» στην παράνομη δραστηριότητά της ένα μαγαζί στην Ομόνοια.

Το κύκλωμα διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω δεμάτων, με φερόμενους ως αποστολείς διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας, ενώ στην πραγματικότητα τα επίμαχα δέματα αποστέλλονταν από το  κατάστημα-«βιτρίνα», το οποίο διαχειριζόταν ο Πακιστανός αρχηγός.

Η έρευνα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2018, όταν αρχικά εντοπίστηκαν 5 δέματα που περιείχαν διαβατήρια, που -όπως  αποδείχθηκε- οι αποστολείς τους ήταν «αχυράνθρωποι» και ο πραγματικός διακινητής των δεμάτων ήταν ο ιδιοκτήτης του επίμαχου καταστήματος.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας κατασχέθηκαν άλλα 2 δέματα με προορισμό την Γερμανία και ένα για νησί του Αιγαίου, ενώ σε συνεργασία με το Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατασχέθηκε άλλο ύποπτο δέμα, το οποίο περιείχε 61 αυτοκόλλητες διαφάνειες με απομιμήσεις υδατογραφημάτων διαβατηρίων αλλοδαπών χωρών.

Τα δεδομένα που συλλέχτηκαν από την πρόοδο των ερευνών διασταυρώθηκαν με πληροφοριακό υλικό από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας στο πλαίσιο του Εθνικού Project Soko Express.

Από την έναρξη των ερευνών και στα διάφορα στάδια της υπόθεσης κατασχέθηκαν από τις Γερμανικές Αρχές 28 δέματα με διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής, ενώ στη χώρα μας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14 δέματα. Πραγματοποιιήθηκαν έρευνες σε δυο σπίτια και στο κατάστημα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 διαβατήρια και 2 σελίδες διαβατηρίων,
  • Visa και απόκομμα visa,
  • 2 άδειες διαμονής,
  • Δελτίο ταυτότητας,
  • 5 ζελατίνες ασφαλείας,
  • 6 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, και
  • 24.535 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo