Συμφωνία Ελλάδας - Exxon Mobil για έρευνες νότια και δυτικά της Κρήτης

Newsroom L&O 21-06-2019 16:02
Συμφωνία Ελλάδας - Exxon Mobil για έρευνες νότια και δυτικά της Κρήτης
«Την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας, για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νοτίως και δυτικά της Κρήτης, με μία μεγάλη εταιρία, την Exxon Mobile, γιατί συνεχίζουμε έναν σχεδιασμό ο οποίος είναι μακρόπνοος»

Συμφωνία με τον αμερικάνικο κολοσσό Exxon Mobil για έρευνες σε οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης θα υπογράψει η κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές,  όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστός δημοσίως και αναμένεται να συζητηθεί. To βέβαιο είναι ότι για να φτάσει στο σημείο ο Πρωθυπουργός να κάνει λόγο για συμφωνία εντός της επόμενης βδομάδας, έχουν προηγηθεί συζητήσεις και διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας, για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νοτίως και δυτικά της Κρήτης, με μία μεγάλη εταιρία, την Exxon Mobile, γιατί συνεχίζουμε έναν σχεδιασμό ο οποίος είναι μακρόπνοος, έναν σχεδιασμό που δεν είναι στο πόδι, γιατί τα κρίσιμα θέματα για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου και για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα σχεδίων χρόνων της εξωτερικής μας πολιτικής. Αποφέρουν καρπούς και τώρα είμαστε σε θέση να γευτούμε αυτούς τους καρπούς, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo