ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δημοψήφισμα ΔΣΑ: Πού και πώς ψηφίζουν οι δικηγόροι για το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου

Newsroom 04-06-2018 17:45
Δημοψήφισμα ΔΣΑ: Πού και πώς ψηφίζουν οι δικηγόροι για το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου
Αναλυτικά όλα τα τμήματα και η διαδικασία - Ψηφίζουν και οι ασκούμενοι!

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι δικηγόροι της Αθήνας προκειμένου να ψηφίσουν για τον εάν τάσσονται υπέρ ή κατά της τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου της πρωτεύουσας. Οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κλήθηκαν να πάρουν θέση για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο δημοψηφίσματος που αποφάσισε το Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), αντιδρώντας στην εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου και ίδρυση δυο ακόμη, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Όπως ανακοίνωσε, ο ΔΣΑ το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60), στο πρωτοδικείο Αθηνών, στο ειρηνοδικείο Αθηνών και στο εφετείο Αθηνών, σήμερα 5 Ιουνίου 6,7, 8 και 11 Ιουνίου.
Η ψηφοφορία για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα πραγματοποιηθεί σε έντεκα τμήματα ως εξής:
•Σε δύο τμήματα στο πρωτοδικείο Αθηνών, από 7:30 έως 15:30 (κτίρια 2 και 12). •Σε δύο τμήματα στο ειρηνοδικείο Αθηνών, από 7:30 έως 15:30 (γραφεία ΔΣΑ: αίθουσα 045 και αίθουσα 210 - είσοδος από Δέγλερη) •Σε δύο τμήματα στο εφετείο Αθηνών, από 7:30 έως 15:30 (γραφεία ΔΣΑ 3ος όροφος)•Σε πέντε τμήματα στο ΔΣΑ (αίθουσα εκδηλώσεων «Μιχάλης Επ. Ζαφειρόπουλος») από σήμερα 5/6 έως και 8/6 από 8:00 έως 18:00 και την τελευταία ημέρα 11/6 από 8:00 έως 20:00.
Σύμφωνα, με τον ΔΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δικηγόροι μέλη του, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μέχρι και την 31/05/2018, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση ή είναι σε αναστολή.Κατά το δημοψήφισμα οι δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος σε οποιοδήποτε από τα έντεκα εκλογικά τμήματα. Θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με την επιλογή «ΟΧΙ» ή «ΝΑΙ» και ένα ψηφοδέλτιο λευκό.
Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν μαζί τους τη δικηγορική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο κ.ά.).
Και ηλεκτρονικά η ψηφοφορία
Επίσης για πρώτη φορά, οι δικηγόροι θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά από τους υπολογιστές τους ή από smart-phone ή από τους υπολογιστές κοινής χρήσης, στο πρωτοδικείο Αθηνών, στο εφετείο Αθηνών και στο ειρηνοδικείο Αθηνών. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής στον ιστότοπο https://dsanet.gr με την χρήση νέων προσωπικών κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι θα αποσταλούν με sms. Η εφαρμογή θα λειτουργεί όλο το 24ωρο πλην της τελευταίας ημέρας του δημοψηφίσματος (11/6) που θα κλείσει με το πέρας της ψηφοφορίας στις 8:00 το απόγευμα.
Ψηφίζουν και οι ασκούμενοιΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στην συνεδρίαση της 31-5-2018, αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα και στους ασκούμενους δικηγόρους της Αθήνας να εκφράσουν, μέσω ψηφοφορίας, την θέση τους για το θέμα της τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου.Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα μπορούν να ψηφίσουν σε ειδικές κάλπες στο γραφείο ασκουμένων, στον ΔΣΑ, την Παρασκευή 8/6 από τις 08.00 ως τις 18.00 και την Δευτέρα 11/6 από τις 08.00 ως τις 20.00.Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα προσμετρηθεί στο συνολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως η γνώμη των ασκουμένων, που θα εκφραστεί κατά τρόπο διακριτό, θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι θα κληθούν να επωμιστούν τις συνέπειες της εξαγγελθείσας «τριχοτόμησης» του Πρωτοδικείου Αθηνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo