Κύπρος – Serial killer «Ορέστης»: Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση

Newsroom L&O 21-06-2019 11:19
Κύπρος – Serial killer «Ορέστης»: Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση
Σημειώνεται πως ο «Ορέστης» είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου παραπέμπεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 35χρονος Νικόλας Μεταξάς, κατηγορούμενος στις υπό διερεύνηση υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, όλοι αλλοδαποί. Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου θα αρχίσει στις 9 το πρωί.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή τη Κύπρου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς την εκπροσώπηση από δικηγόρο, παρουσιάστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ο 35χρονος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, στις 24/6 ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είναι από τα σοβαρότερα ανέφερε η δικαστής. Θα παραμένει υπό κράτηση ο 35χρονος μέχρι την έναρξη της δικής.

Σημειώνεται πως ο «Ορέστης» είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, μέχρι στιγμής, έχει παραδεχθεί την δολοφονία πέντε ενηλίκων γυναικών και δύο ανηλίκων κοριτσιών, ωστόσο, αρνείται την κατηγορία για βιασμό 19χρονης αλλοδαπής στην επαρχία Λευκωσίας.

Μέχρι σήμερα, ο πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβιας κάθειρξης, όσες και οι ζωές που έχει αφαιρέσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo