• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορωπί: Έτσι εντόπισαν οι αρχές τον καταζητούμενο επί 13 χρόνια, Γιάννη Πλατρίτη

Newsroom 21-06-2019 09:49
Κορωπί: Έτσι εντόπισαν οι αρχές τον καταζητούμενο επί 13 χρόνια, Γιάννη Πλατρίτη
Σε βάρος του Πλατρίτη, εκκρεμούσαν έξι εντάλματα σύλληψης, 42 καταδικαστικές αποφάσεις, χρηματική ποινή 38.000 ευρώ και είχε καταδικαστεί σε 149 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη!

Επιχείρηση πυραμίδα μέσω της οποίας πωλούσε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευες και τις πουλούσε φτηνότερα από τις προβλεπόμενες τιμές της αγοράς, είχε στήσει ο μέχρι χθες καταζητούμενος επί 13 χρόνια Γιάννης Πλατρίτης που συνελήφθη στο Κορωπί από αστυνομικούς του τμήματος περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του Πλατρίτη, εκκρεμούσαν έξι εντάλματα σύλληψης, 42 καταδικαστικές αποφάσεις, χρηματική ποινή 38.000 ευρώ και είχε καταδικαστεί σε 149 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη!

Ο Πλετρίτης, είχε ξεκινήσει τη νέα του απάτη, από τον Νοεμβρίο του 2018 και έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εδραιώσει την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση χρημάτων της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς ενός 39χρονου συνεργού του και της 38χρονης συντρόφου του.

Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών. Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 33 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη του ποσού των 42.372,4 ευρώ. Από την αστυνομία επισημαίνεται τέλος, ότι από τον Νοέμβριο του 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2019 στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo