ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Από τον Πικραμμένο, στη Γιαννάκου και τον Μαρκουλάκη: Τα μυστικά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Syntaxi 20-06-2019 16:21
Από τον Πικραμμένο, στη Γιαννάκου και τον Μαρκουλάκη: Τα μυστικά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Ο από το 2009 Πρόεδρος του ΣτΕ κλήθηκε το δύσκολο 2012 να κρατήσει τη χώρα ζωντανή εν μέσω των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Ουδέποτε, δε, θα περίμενε ότι η σύντομη αυτή Πρωθυπουργία του θα τον έβαζε στο «κάδρο» των ευθυνών που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ εις ό,τι αφορά τη Novartis

Λίγες ώρες απομένουν για την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – σε συνέντευξή του στο Star – αποκάλυψε τον πρώτο και τον... τελευταίο της λίστας, δηλαδή τον Παν. Πικραμμένο και τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Πρώτος ο Πικραμμένος

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες του τελευταίου διαστήματος, επικεφαλής της λίστας τίθεται ο πρώην Δικαστικός και υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, την κρίσιμη περίοδο Μαϊου – Ιουνίου 2012, κ. Παναγιώτης Πικραμένος. Ο από το 2009 Πρόεδρος του ΣτΕ κλήθηκε το δύσκολο 2012 να κρατήσει τη χώρα ζωντανή εν μέσω των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Ουδέποτε, δε, θα περίμενε ότι η σύντομη αυτή Πρωθυπουργία του θα τον έβαζε στο «κάδρο» των ευθυνών που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ εις ό,τι αφορά τη Novartis. Το όνομα του 74χρονου Πικραμμένου ήταν στον κατάλογο των 10 πολιτικών ονομάτων που δήθεν ενεπλάκησαν στο επικαλούμενο από την Κυβέρνηση σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία απέκρουσε τις σχετικές κατηγορίες , σημειώνοντας μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης». Και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=l12PxZrOktk[/embed]

Φυσικά η σχετική δικογραφία ετέθη στο αρχείο ενώ η επιλογή Πικραμμένου για την πρώτη θέση του Επικρατείας στέλνει, εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, το μήνυμα της μη ανοχής στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης που επεδίωξε η κυβέρνηση και, παράλληλα, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια και το τεκμήριο αθωότητας. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε συζητηθεί και ως ενδεχόμενου διαδόχου του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει λόγω και της ηλικίας του πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να έχει βασικό καθοδηγητικό ρόλο στα θεσμικά θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

Η επιστροφή της Μαριέττας Γιαννάκου

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου αναμένεται να τοποθετηθεί η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, στέλεχος με μεγάλη ιστορία στη Ν.Δ. Η πρώην υπουργός έχει συνδέσει το όνομα της με μία προσπάθεια μεταρρύθμισης στην παιδεία η οποία δεν προχώρησε και εν γένει θεωρείται από τους πλέον φιλελεύθερους με την κλασική έννοια του όρου και ευρωπαϊστές πολιτικούς.

Θεοδωρικάκος και Γεραπετρίτης

Από εκεί και πέρα, σε εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν ο σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο συνταγματολόγος, εκ των στενών συνομιλητών του κ. Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ειδικά ο τελευταίος αναμένεται να έχει και ενεργό ρόλο στην δεύτερη φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Αναζητώντας μία ακόμη γυναίκα

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε αναζήτηση μίας ακόμη γυναίκας για το Επικρατείας, προκειμένου εκείνη να βρεθεί σε εκλόγιμη, επίσης, θέση, καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι η Ν.Δ. θα εκλέξει 5 βουλευτές από τη συγκεκριμένη λίστα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το προφίλ της υποψήφιας περιγράφεται ως μία γυναίκα της νέας γενιάς με ενεργό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο, ιδανικά δε ως επικεφαλής εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθούν στελέχη που, το καθένα, θα αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κατηγορίες πολιτών (ενδεικτικά αγρότες, επιχειρηματίες, Έλληνες του εξωτερικού κ.ο.κ), μεταξύ των οποίων και ο CEO της Green Cola Βασίλης Ανδρικόπουλος, τον οποίο μέχρι πρότινος οι πληροφορίες τον ήθελαν υποψήφιο στο νότιο τομέα της Β' Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo