Δίκη Χρυσής Αυγής: Με τη δολοφονία Φύσσα αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων

Newsroom 20-06-2019 09:12
Δίκη Χρυσής Αυγής: Με τη δολοφονία Φύσσα αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων
Συνολικά για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δικάζονται 68 άτομα, από τους οποίους οι 65 είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη Χρυσή Αυγή, αρχίζουν σήμερα, εκτός απροόπτου, οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Μ. Λεπενιώτη στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα 34 ετών, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς , μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας . Επίσης για την κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου μουσικού, είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Επιπλέον, κατηγορία για απλή συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα αντιμετωπίζουν οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης,Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Συνολικά για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δικάζονται 68 άτομα, από τους οποίους οι 65 είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και πολλοί για σοβαρότατες πράξεις με κορυφαία την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι 18 από τους 65 κατηγορούμενους είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περί τις σήμερα 363 συνεδριάσεις, έχει εξετάσει συνολικά 147 μάρτυρες κατηγορητηρίου και 70 από τους περίπου 230 μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί από τους κατηγορουμένους. Επίσης, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα , ηχητικά, βίντεο, έγγραφα κ.λπ., που περιέχονται στη δικογραφία, όπως και εκατοντάδες έγγραφα που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου εκτιμάται πως θα εκδοθεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo