Ναι μεν, αλλά... από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Newsroom L&O 19-06-2019 21:53
Ναι μεν, αλλά... από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου
Συνεχίζοντας στο ίδιο μύκος κύματος, το State Department αναφέρει: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων

Κατώτερη του αναμενόμενου με βάση το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται ήταν η τοποθέτηση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, που καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση»!

Και μπορεί οι ΗΠΑ να εκφράζουν ανησυχία «για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος», ωστόσο σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, Κ. Σώκου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», τονίζοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μύκος κύματος, το State Department αναφέρει: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo