Νέο εισαγγελικό «όχι» στην άδεια Κουφοντίνα λίγο μετά την αναίρεση της Ξένης Δημητρίου

Newsroom L&O 19-06-2019 18:59
Νέο εισαγγελικό «όχι» στην άδεια Κουφοντίνα λίγο μετά την αναίρεση της Ξένης Δημητρίου
H εισαγγελία Βόλου βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, «βέτο» στη χορήγηση νέας άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενη ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να εξετάσει με νέα σύνθεση το αίτημα του πολυισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας εξόδου του από τις φυλακές.

Ωστόσο, η εισαγγελία Βόλου βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, «βέτο» στη χορήγηση νέας άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενη ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος για απλή συνέργεια (δια ψυχικής συνδρομής) στη στάση κρατουμένων. Η συγκεκριμένη κατηγορία φέρεται να απαγγέλθηκε στο πολυισοβίτη της «17Ν» επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατούμενούς του σε απεργό πείνας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιούλη του 2019 το αδίκημα που αποδίδεται στον Δημ. Κουφοντίνα δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo