Παρουσίες και απουσίες με… νόημα από την τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων Kiowa

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 18-06-2019 21:04
Παρουσίες και απουσίες με… νόημα από την τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων Kiowa
Η παρουσία που σχολιάστηκε ήταν αυτή του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ενώ οι απουσίες που επίσης σχολιάστηκαν… πολλαπλώς ήταν αυτές του συνόλου των Επιτίμων Αρχηγών Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οποίοι έλαμψαν με την… απουσία τους

Μία παρουσία αλλά και αρκετές απουσίες με ιδιαίτερη σημασία και νόημα σημειώθηκαν κατά τη σημερινή τελετή της επισήμου εντάξεως στην Αεροπορία Στρατού και κατ’ επέκταση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις των 70 ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior και των 10 CH-47D Chinook (από τα οποία τα πρώτα εννέα είχαν ενταχθείαν επισήμως πριν… ουσιαστικώς εδώ και αρκετό καιρό), που πραγματοποιήθηκε στο Στεφανοβίκι της Μαγνησίας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της στρατιωτικής ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της αρμόδιας αναπληρωτού υφυπουργού Στρατιωτικών των ΗΠΑ και του εν Ελλάδι Αμερικανού Πρεσβευτή.

Η παρουσία που σχολιάστηκε ήταν αυτή του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν αυτός που προώθηκε από πολιτικής πλευράς το πρόγραμμα της αποκτήσεως των νέων ελικοπτέρων στις συνομιλίες του με τις ΗΠΑ και ο οποίος ήταν εμφανέστατα αδυνατισμένος μετά από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Μίλησε με όλους, χαιρετήθηκε με τους Αμερικανούς επίσημους, τους Έλληνες, καθώς και με την Αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, τη μοναδική διασωθείσα από το φοβερό δυστύχημα με το ελικόπτερο UH-1H Huey στο Σαραντάπορο, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο των υπολοίπων τεσσάρων επιβαινόντων σε αυτό.

Οι απουσίες που επίσης σχολιάστηκαν… πολλαπλώς ήταν αυτές του συνόλου των Επιτίμων Αρχηγών Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οποίοι έλαμψαν με την… απουσία τους. Ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε γενικώς ότι «είχαν προσκληθεί». Αν αυτό αληθεύει και μάλλον έτσι θα πρέπει να είναι, η απουσία του συνόλου αυτών, εκ των οποίων δύο τουλάχιστον μένουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ασφαλώς και δεν πρέπει να είναι συμπτωματική. Ίδομεν.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε και μία ευγενική αποστροφή της ομιλίας του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη διάρκεια της τελετής, όπου σημείωσε τα εξής: «Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη συμμετοχή του και την επιμονή του για την παραλαβή αυτών των ελικοπτέρων, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ και τον σημερινό για την όλη προσπάθεια, που οδήγησε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo