Π. Ρήγας: «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 18-06-2019 20:03
Π. Ρήγας: «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα»
Π. Ρήγας: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ερμηνείες ενόψει των εκλογών. Η χώρα μας θα έχει σταθερότητα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών»

Το λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε το ΚΥΣΕΑ αργά το απόγευμα της Κυριακής αλλά και για την αποτρεπτική ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Ρήγας σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real FM.

«Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε για να υπάρξει ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα» τόνισε ο Π.Ρήγας, για να προσθέσει: «Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό και η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι πάρα πολύ υψηλή. Αυτό μπορεί να  είναι ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, αλλά και για τον ελληνικό λαό ώστε να αισθάνεται ασφαλής».

Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του αναφορικώς με τη διεθνή θέση της Ελλάδος σήμερα ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα μέσα στις διεθνείς συμμαχίες της είναι ισχυρή όσο ποτέ.  Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό και η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι πάρα πολύ υψηλή. Αυτό μπορεί να  είναι ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, αλλά και για τον ελληνικό λαό ώστε να αισθάνεται ασφαλής. Δεν πρέπει ούτε μπορεί να διανοηθεί κανείς να κάνει οτιδήποτε σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικώς με το άρθρο του κ. Σημίτη και τις προεκτάσεις του ο Π.Ρήγας σημείωσε τα εξής: «Με αφορμή και το άρθρο του κ. Σημίτη την προηγούμενη βδομάδα,το οποίο θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτο, δεν πρέπει να δίνουμε λαβές. Δεν χρειάζονται να κάνουμε κάποιες  ερμηνείες ενόψει των εκλογών, η χώρα μας θα έχει σταθερότητα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτή είναι μια πάγια θέση από την πλευρά μας, θα πρέπει και η ΝΔ να λειτουργήσει ανάλογα και πιστεύω ότι αυτό θα πράξει», σημείωσε χαρακτηριστικώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo