Τη …μακέτα του μαχητικού τους αεροσκάφους TF-X σε πραγματικό μέγεθος, παρουσίασαν οι Τούρκοι (Βίντεο)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 18-06-2019 09:55
Τη …μακέτα του μαχητικού τους αεροσκάφους TF-X σε πραγματικό μέγεθος, παρουσίασαν οι Τούρκοι (Βίντεο)
Η παρουσίαση έγινε στην έκθεση του Le Bourget στο Παρίσι.

Την πραγματικού μεγέθους…μακέτα (mock-up) του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X της Τουρκίας, «5ης γενιάς+», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι κατασκευαστές του, παρουσίασαν για πρώτη φορά στη μεγάλη διεθνή αεροπορική έκθεση του Le Bourget στο Παρίσι, που ξεκίνησε χθες.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος τους αυτό, θα είναι έτοιμο το 2023, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2025 και θα είναι πλήρως επιχειρησιακό στις τάξεις των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος το 2028. Όλα αυτά βεβαίως αν όλα εξελιχθούν απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικά (ή άλλα) κατασκευαστικά προβλήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τόσο φιλόδοξα σχέδια ακόμα και για χώρες με μεγαλύτερη εμπειρία από την Τουρκία, και αν φυσικά δεν δημιουργηθεί κάποιο άλλον μείζον πρόβλημα με την τουρκική οικονομία. Αλλά αυτά αποτελούν άλλα ζητήματα που δεν είναι του παρόντος.

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAΙ), εκτός από το ομοίωμα όμως του προαναφερθέντος μαχητικού αεροσκάφους «5+ γενιάς» και τεχνολογίας stealth TF-X, παρουσίασε και το νέο τουρκικής κατασκευής επιθετικό ελικόπτερο ΑΤΑΚ, το οποίο μάλιστα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει και πτήσεις επιδείξεως στο Παρίσι στη διάρκεια της εκθέσεως.

Σημειώνεται ότι η ΤΑΙ δημιουργήθηκε το 1973 και το 55% των μετοχών της εταιρείας ανήκουν στην Ομοσπονδία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βίντεο αυτό είναι από τη χθεσινή τελετή των αποκαλυπτηρίων του πραγματικών διαστάσεων ομοιώματος του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους «5ης γενιάς+» TF-X, όπου μετά το 02:30’ φαίνεται το ομοίωμα, για το οποίο οι Τούρκοι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι θα μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 2 Μάχ, θα έχει μέγιστο βάρος απογειώσεως 60.000 pounds και ακτίνα μάχης με πλήρες φορτίο 600 ναυτικά μίλια!   

(Από 02:30’ και μετά)

Αν και το σχήμα του ομοιώματος με την άτρακτο και τα λοξώς τοποθετημένα κάθετα σταθερά το κάνουν να μοιάζει πάρα πολύ με το αμερικανικό μαχητικό «5ης γενιάς» και τεχνολογίας stealth F-35A, εντούτοις διαφέρει εμφανώς από το τελευταίο καθώς η άτρακτός του είναι πολύ πιο «κοντή» σε σχέση με το αμερικανικό μαχητικό και θα διαθέτει δύο κινητήρες ώσεως 20.000 pounds έκαστος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo