Τι ζητά η Ν.Δ. από τη Δικαιοσύνη

Newsroom L&O 13-06-2019 07:40
Τι ζητά η Ν.Δ. από τη Δικαιοσύνη
Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, από τη ΝΔ λένε πως θεωρούν αυτονόητο, ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια.

Η επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου μετά το φιάσκο με τη χελώνα, να μονοπωλήσει την πολιτική επικαιρότητα με το μονταρισμένο βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το επταήμερο, κράτησε μόνο λίγες ώρες, καθώς καταρρίφθηκε με αποδείξεις από τη γνωστή ιστοσελίδα καταπολέμησης ψευδών ειδήσεων ellinikahoaxes.gr.

Αντ΄αυτής της «είδησης», στα πρώτα θέματα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, βρίσκονται από χθες οι βαρύτατες καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για τη Novartis.

Στην ανακοίνωσή του - εξώδικο, ο κ. Αγγελής αναφέρεται στον πανίσχυρο «Ρασπούτιν», που είναι μέλος της κυβέρνησης και διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων στις ανώτατες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, για διαδικασίες ενοχοποίησης «fast truck» πολιτικών αντιπάλων, για πλήρη γνώση των πάντων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την οποία καλεί να εξεταστεί ως μάρτυρας, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, από τη ΝΔ λένε πως θεωρούν αυτονόητο, ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια. Ωστόσο, όπως υπενθυμίζουν, είναι η δεύτερη φορά που δικαστικός λειτουργός φωτογραφίζει στέλεχος της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης με σκοπό τη δίωξη πολιτικών της αντιπάλων. Η πρώτη έγινε από την κυρία Ράικου η οποία είχε αποκαλέσει ένα συγκεκριμένο υπουργό «Ρασπούτιν».

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της. Για το ζήτημα ρωτήθηκε στη συνέντευξή του στον Alpha ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε να αναρωτιέται ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», σημειώνοντας ότι κανένας από αυτούς που τον αναφέρουν δεν τον κατονομάζει. Είναι προφανές πάντως, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου που η θητεία της λήγει σε 17 μέρες, έχει πρόσθετο φόρτο εργασίας, μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.

Ωστόσο, η Ξένη Δημητρίου αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της και τις επίσης σοβαρές καταγγελίες, του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα, καθώς μαζί με τον πρωθυπουργό εξανάγκασαν τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Φεβρουάριο του 2015 να συντάξει παράνομη, κατά τον ίδιο τον πρόεδρο, γνωμοδότηση για το Β’ Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον τότε υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου «είχε βγει από τα ρούχα του και φώναζε ότι δεν θέλει να παρανομήσει, ότι θα πάει φυλακή και ότι και οι προηγούμενες επεκτάσεις πέρασαν από τη Βουλή και δεν έγιναν με απλή υπογραφή του υπουργού Οικονομικών». Τελικά, όπως λέει, το πρωί ο πρόεδρος υπέκυψε στις πιέσεις, ενώ αιτιολόγησε γιατί δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να την πάει στο Κοινοβούλιο: «Αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo