Ερντογάν: Κανονικά οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Newsroom L&O 12-06-2019 22:15
Ερντογάν: Κανονικά οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Διατηρεί στα ύψη την ένταση ο πρόεδρος της Τουρκίας

Αμετακίνητος στην προκλητική του θέση για διενέργεια γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Εμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 και δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν λέω πως θα πάρουμε S-400 αλλά λέω πως ήδη θα έχουμε πάρει. Τελείωσε αυτή η δουλειά. Τον επόμενο μήνα θα γίνει η παράδοση τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo