Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Novartis: Επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στα δικαστικά όργανα

Newsroom L&O 12-06-2019 20:32
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Novartis: Επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στα δικαστικά όργανα
Σε ανακοίνωσή της, η Ξένη Δημητρίου αναφέρεται στη σημερινή επιστολή του κ. Αγγελή προς τον Τύπο επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε η ίδια να τοποθετηθεί επί αυτής, καθώς κάτι τέτοιο θα έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια δικαστικής δεοντολογίας.

Ανακοίνωση μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της σημερινής επιστολής – βόμβα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με την υπόθεση της εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Στην ανακοίνωσή της, η κυρία Δημητρίου αναφέρεται στη σημερινή επιστολή του κ. Αγγελή προς τον Τύπο και επισημαίνει ότι δεν θα μπορούσε η ίδια να τοποθετηθεί επί αυτής, καθώς κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια, όπως λέει, δικαστικής δεοντολογίας. Ακόμη, η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει την ανάγκη για επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όσα ο κ. Αγγελής έχει καταγγείλει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Η τοποθέτηση από μέρους μας, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο συναδέλφου μας Εισαγγελικού Λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή, μάλιστα, που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και που έχει ήδη κινηθεί τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας, όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα.

Την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω και η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo