Αναφορά Τουλουπάκη προς Άρειο Πάγο: «Ο Αγγελής παρενέβαινε στο έργο μου»

Newsroom L&O 12-06-2019 18:48
Αναφορά Τουλουπάκη προς Άρειο Πάγο: «Ο Αγγελής παρενέβαινε στο έργο μου»
Δεν έχει τέλος ο «εμφύλιος» που ξέσπασε στους κόλπους της Δικαιοσύνης μετά την αποκάλυψη των αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για «αντιδικονομικές ενέργειες» της εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Αγγελής σήμερα με δημόσια δήλωσή του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όχι μόνο επέμεινε σε αυτούς τους ισχυρισμούς του αλλά γνωστοποίησε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για τις διαπιστώσεις του αυτές τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου όσο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Μάλιστα, στη δήλωσή του ο κ. Αγγελής κατονομάζει πολιτικό πρόσωπο μέλος της κυβέρνησης– τον περιβόητο Ρασπούτιν» - ο οποίος όπως αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης «και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»».

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες γίνονται γνωστές για το τι υποστηρίζει στη δική της αναφορά που είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο, περί τα τέλη Ιανουαρίου, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη, την οποία ο κ. Αγγελής ως επόπτης της, έχει χαρακτηρίσει στις αναφορές του «ανεπαρκή».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη στην αναφορά της κατηγορεί τον πρώην επόπτη της, για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αγγελής παρενέβαινε αλλάζοντας τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Κατά τις ίδιες πληρoφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται ακόμη να αναφέρει ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους. Μάλιστα, όπως φέρεται υποστηρίζουν πηγές από την πλευρά της κυρίας Τουλουπάκη, αυτά τα έγγραφα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Ακόμη, στην αναφορά της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

Σε ό,τι αφορά στο περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη η κυρία Τουλουπάκη, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Τέλος, σύμφωνα με την πλευρά της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς τα μέλη του κλιμακίου του FBI φέρονται να ρώτησαν την ίδια τους συνεργάτες της και τον κ. Αγγελή εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Εurojust.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo