Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής οι επίδοξοι ληστές του ΑΧΕΠΑ

Newsroom L&O 12-06-2019 15:36
Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής οι επίδοξοι ληστές του ΑΧΕΠΑ
Πλούσιο το ποινικό μητρώο των πρωταγωνιστών της ληστείας στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθησαν άμεσα από τις αρχές.

Γνώριμοι απ' τα ...παλιά είναι για τις αστυνομικές αρχές οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο μεν 41χρονος συνδέεται με τους διαβόητους Ληστές με τα Μαύρα, απασχόλησε πολλάκις την αστυνομία με την παράνομη δράση του και έχει συλληφθεί αρκετές φορές. Έχει δε καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία μάλιστα οι δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, ο 35χρονος συνελήφθη στο παρελθόν απ' την ΕΛ.ΑΣ καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει οπλισμό σε γκαράζ της Νέας Σμύρνης. Το όνομά του συνδέθηκε με τους Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς αρχικά θεωρήθηκε μέλος τους, ωστόσο δεν καταδικάστηκε εντέλει ως τέτοιος. Κρατήθηκε στη φυλκακή για 18 μήνες, προχώρησε σε απεργία πείνας και εντέλει πήρε άδεια, η οποία τυπικά σήμανε την απελευθέρωσή του, εφόσον δεν ξαναγύρισε ποτέ στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη ληστεία στο νοσοκομείο, όπου εμφανίστηκαν ως γιατροί, οι δύο μαζί με γυναίκα 35 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομία Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται, ενώ διεξάγεται έρευνα στα σπίτια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo