Καλάσνικοφ, πιστόλια και 6.000.000€ για το κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στη Βέροια

lawandorder.gr 12-06-2019 14:27
Καλάσνικοφ, πιστόλια και 6.000.000€ για το  κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στη Βέροια
Συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 7 επιπλέον μέλη. Εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Δηλώσεις έκαναν σήμερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Γεώργιου Κανέλλου και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. 

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισε σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση. Με την από κοινού συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επτά (7) επιπλέον μέλη. Εκριζώθηκαν (10.100) δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, πέντε (5) κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 €.

Πέραν από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο, φυτώριο με (2.700) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών. Για την περίπτωση αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

(10.100) δενδρύλλια κάνναβης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και (26) φυσίγγια,
πιστόλι με γεμιστήρα και (5) φυσίγγια,
(5) κυνηγετικά όπλα,
(44) φυσίγγια,
το χρηματικό ποσό των (5.310) ευρώ,
(10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
(3) ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών - καλλιεργητών της φυτείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo