• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αεροδιακομιδή ασθενών από πλοία στην Καλαμάτα με πτητικό μέσο της ΠΑ και σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-06-2019 18:04
Αεροδιακομιδή ασθενών από πλοία στην Καλαμάτα με πτητικό μέσο της ΠΑ και σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στην 120 ΠΕΑ, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μία αρκετά δύσκολη αποστολή αεροδιακομιδής ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο εν πλω στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα σε στενή συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετική ενημέρωση και συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης – Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στις 12:45 απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) της Αεροπορικής Βάσεως Καλαμάτας, το αεροναυτικό (Α/Ν) ελικόπτερο ΑΒ-205 της 358 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (358 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας και παρέλαβε από το κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Infinity”, που έπλεε 60 ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας, έναν 68χρονο ασθενή, αμερικανικής υπηκοότητος.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στην 120 ΠΕΑ, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πάλι στην Καλαμάτα, χθες βράδυ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της πόλεως και αυτή με τη σειρά της το ΕΚΣΕΔ του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ότι 47χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του φορτηγού πλοίου “MUSTAFA YAGCI”, σημαίας Τουρκίας, έχρηζε αμέσου  νοσοκομειακής περιθάλψεως.

Το προαναφερθέν φορτηγό πλοίο προσέγγισε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου ο 47χρονος παρελήφθη από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμάνι Καλαμάτας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo