Αγανάκτηση δικηγόρων για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Newsroom L&O 04-06-2019 11:27
Αγανάκτηση δικηγόρων για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέτεινε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω ...αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019 γενικά και μέχρι τις 14 Ιουνίου για τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέτεινε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω ...αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019 γενικά και μέχρι τις 14 Ιουνίου για τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε αρκετούς δικηγόρους καθώς θεωρούν ότι καταδεικνύει την ξεπερασμένη εκλογική διαδικασία που ισχύει. Επιπλέον τα κλειστά δικαστήρια δημιουργούν μεγάλο οικονομικό θέμα σε συναδέλφους τους που ζουν αποκλειστικά από τα ακροατήρια.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook του Δημήτρη Χ. Αναστασόπουλου, Συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος σχολιάζει:

«Το πόσο απαρχαιωμένη είναι η εκλογική διαδικασία αποδεικνύεται περίτρανα και από την παράταση της αναστολής λειτουργίας Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών μέχρι τις 14 Ιουνίου! Ένας χαμένος δικαστικά μήνας, στο τέλος μάλιστα του δικαστικού έτους, εις βάρος των χιλιάδων δικηγόρων που ζουν αποκλειστικά από τα ακροατήρια! Και χωρίς καμία ουσιαστικά σοβαρή δικαιολογία! Ντροπή, τίποτα άλλο»

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Α) Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται να παραταθεί η αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων της χώρας για δύο (2) εργάσιμες μέρες, δηλαδή μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019. Οι ποινικές δίκες που άρχισαν στο ακροατήριο πριν τις 22 Μαΐου 2019 και δεν περατώθηκαν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά τις 7 Ιουνίου 2019.
Β) Ειδικά για τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών παρατείνεται μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2019. Οι ποινικές δίκες που άρχισαν στο ακροατήριο πριν τις 22 Μαΐου 2019 και δεν περατώθηκαν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά τις 14 Ιουνίου 2019.
Γ) Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων. Σε ό, τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα.
Δ) Παρακαλούμε τους Προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία της περιφέρειάς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo