Δυσάρεστη έκπληξη για τους στρατιωτικούς η ξαφνική κατάργηση του στρατοδικείου Ιωαννίνων

Newsroom L&O 04-06-2019 09:40
Δυσάρεστη έκπληξη για τους στρατιωτικούς η ξαφνική κατάργηση του στρατοδικείου Ιωαννίνων
Πώς σχολιάζουν την εξέλιξη με κοινή τους ανακοίνωση οι Ενώσεις εν ενεργεία Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Έκπληξη για το αιφνίδιο κλείσιμο του Στρατοδικείου Ιωαννίνων αλλά και ανησυχία για τα αυξημένα έξοδα της Υπηρεσίας, καθώς και την ταλαιπωρία που θα υφίστανται για μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων στελέχη και οπλίτες, χαρακτηρίζει την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για το ζήτημα οι Ενώσεις εν ενεργεία Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής;

Οι Ενώσεις εν ενεργεία Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας δηλώνουν την έκπληξη των συναδέλφων μας για το ξαφνικό κλείσιμο του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Από πλευράς μας γνωρίζουμε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Στρατοδικείου είναι σχεδόν μηδενικά, αφού στεγάζεται σε κτίριο της Υπηρεσίας και οικονομικά υποστηρίζεται από την Μ.Υ. FOB AKTION.

Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η κατάργησή του θα δημιουργήσει αυξημένα έξοδα στην Υπηρεσία, η οποία θα αναγκαστεί να αποζημιώνει τις μετακινήσεις όλων των συναδέλφων, προς το νέο Στρατοδικείο υπαγωγής, σε περιπτώσεις που μπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί η ταλαιπωρία που θα επιβαρύνονται τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας, μιας και θα υποχρεούνται να μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που υπηρετούν για υποθέσεις τέτοιας φύσεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo