«Όχι» από Γεροβασίλη σε ΕΔΕ για την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα

Σύνταξη Law & Order 30-05-2019 15:00
«Όχι» από Γεροβασίλη σε ΕΔΕ για την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα
Την πρόθεσή της να μην ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομία, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, για την παρουσία του στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα, έκανε σαφή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τους προβληματισμούς που επέφερε η παρουσία του κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να προχωρήσει το αίτημα για ΕΔΕ.

Την πρόθεσή της να μην ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομία έκανε σαφή η κ. Γεροβασίλη μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν απαγορεύεται η παρουσία του» Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση.

«Την προηγούμενη ημέρα, είχα στείλει προσωπικά τον στρατηγό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας στη συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζετεαι ότι τον προβληματισμό στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού προκάλεσαν οι φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αλλά και τον επικεφαλής του Λιμενικού αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλ. Τσίπρα, την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε συζητήσεις στο εσωτερικό του σώματος, καθώς κατά το παρελθόν δεν είχαν καταγραφεί εμφανείς σχέσεις – μέσω της δημόσιας παρουσίας του σε κομματικές εκδηλώσεις – του εκάστοτε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με συγκεκριμένο κόμμα. Πηγές από το εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να έθεσαν πέραν του ηθικού θέματος και ζήτημα τήρησης του κανονισμού του σώματος, καθώς όπως σημείωναν -σύμφωνα με το νόμο- η παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo