Βροχή από μολότοφ και χημικά τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο) - Τρεις προσαγωγές και μία σύλληψη

Σύνταξη Law & Order 25-05-2019 09:10
Βροχή από μολότοφ και χημικά τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο) - Τρεις προσαγωγές και μία σύλληψη
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2:15, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά βγήκε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τα ξημερώματα η οδός Αγίου Δημητρίου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2:15 πμ, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά βγήκε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απώθησαν τα άτομα προς την Πανεπιστημιούπολη.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, συνέχισαν για αρκετή ώρα τις ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ωστόσο, σύμφωνα με τη voria.gr οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, με ορμητήριο τους χώρους του ΑΠΘ, προκαλώντας φθορές και σε σταθμευμένα ΙΧ οχήματα και πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 3 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων η μία μετετράπη σε σύλληψη, καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανυπότακτο άνδρα.

ΠΗΓΕΣ: voria.gr, thestival.gr, seleo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo