14 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Κατρούγκαλος: Έναρξη «στρατιωτικού διαλόγου» με την Τουρκία τη Δευτέρα


    Τη Δευτέρα στην Αθήνα πρόκειται να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι ομάδες των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων Ελλάδος και Τουρκίας προκειμένου να διερευνήσουν για το αν μπορούν να συμφωνηθούν νέα Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή δήλωση του αρμοδίου υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.
    Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα της δήλωσης του Έλληνα ΥΠΕΞ που αφορά την έναρξη ενός «στρατιωτικού διαλόγου» για τη μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο, μέσω πιθανής νέας συμφωνίας συνάψεως ΜΟΕ, έχει ως εξής:
    «…Παράλληλα, όμως, συζητήσαμε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Εκεί, σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα».
    Ο ίδιος, κατέληξε στη δήλωσή του, εν είδει «απολογισμού» της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, ότι «…προφανώς δεν ήταν μια συνάντηση που επεδίωκε να βρεθεί μόνιμη λύση. Επαναλήφθηκαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών και όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο για να μην προκύψει ατύχημα, κάτι που καμιά από τις δύο πλευρές δεν θα θέλει».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ