Έκτακτο επίδομα σε υπαλλήλους φυλακών, με τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης - Τι άλλο προβλέπεται

Newsroom 16-05-2019 12:59
Έκτακτο επίδομα σε υπαλλήλους φυλακών, με τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης - Τι άλλο προβλέπεται

Έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης για την προμήθεια νέων στολών, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ακόμη, με την τροπολογία επέρχεται μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών, παράταση της πιλοτικής περιόδου του μέτρου εφαρμογής ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») αλλά και εξορθολογισμός του τρόπου «απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας».

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο έκτακτο επίδομα  στους υπαλλήλους των φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως «αντιλαμβανόμενο την αδυναμία του προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών».

Εκτός από το έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, η τροπολογία προβλέπει ακόμη τα εξής, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης:

- Εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείς φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων. Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.

Προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των Ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.

Παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo