ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Περούκα-gate: Ποινική δίωξη σε βάρος δυο δημοσιογράφων για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη

Newsroom 15-05-2019 12:55
Περούκα-gate: Ποινική δίωξη σε βάρος δυο δημοσιογράφων για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δυο δημοσιογράφων, ανταποκριτών στις ΗΠΑ, για τα όσα είχαν λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016 στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

H άσκηση δίωξης έγινε έπειτα από έρευνα που διενήργησε με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει για το θέμα ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής Γιώργος Χριστοφορίδης.

Η δίωξη, που ασκήθηκε σε βάρος των δυο δημοσιογράφων είναι για το  αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ήδη ορίστηκε και η ημερομηνία εκδίκασης για της υπόθεσης για τις 22 Οκτωβρίου 2019.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοφορίδης στη μήνυσή του είχε καταγγείλει πως οι δύο κατηγορούμενοι πλέον δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει στο δωμάτιο του υπογράφοντας με το όνομα του, τα ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου. Μάλιστα, στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δυο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο φορώντας περούκες, λόγος για τον οποίο το συμβάν έγινε γνωστό ως «περούκα gate».

Μετά την άσκηση της δίωξης σε δήλωσή του ο κ. Χριστοφορίδης αναφέρει:

«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που «πάνω στη γρηγοράδα τους»  πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Άλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας και συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κ. Χριστοφορίδη ,Περικλής Πασχάκης σε δήλωση του αναφέρει πως «ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί  με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου» . Ακόμη, σύμφωνα με τον Πασχάκη: «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν  απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε  να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo