ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπόθεση Hospitalia: 10 χρόνια με αναστολή στον Αν. Μαρτίνη και τη σύζυγό του για ξέπλυμα

Newsroom 15-05-2019 12:18
Υπόθεση Hospitalia: 10 χρόνια με αναστολή στον Αν. Μαρτίνη και τη σύζυγό του για ξέπλυμα

Κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή επέβαλε σήμερα με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του.

Το ζεύγος Μαρτίνη καταδικάσθηκε για το αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων. Ακόμη, και στους δυο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα. Αντίθετα, ο τρίτος κατηγορούμενος  της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Με την απόφασή τους οι δικαστές αναγνώρισαν στον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του, κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Απέρριψαν, ωστόσο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας το ποσό των 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων φέρεται να δόθηκε στον Ανδρέα Μαρτίνη το χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2003 και για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International». Η τελευταία θα προμηθεύε το «Ερρίκος Ντυνάν» με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον Μάιο του 2016 και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017. Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του «Ερρίκος Ντυνάν».

Σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου. Ωστόσο, εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του σχετικά με την υπόθεση των νοσηλίων στο Ερρίκος Ντυνάν. «Το δικαστήριο  δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί», δήλωσε ο συνήγορος του Ανδ. Μαρτίνη Θεόδωρος Μαντάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo