ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αθώοι οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί το 2017, πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Newsroom 15-05-2019 11:59
Αθώοι οι Κούρδοι που είχαν συλληφθεί το 2017, πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Στην αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2017 - λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα -από τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με απόφασή του αθώωσε τους κατηγορουμένους από τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εννέα συλληφθέντων που σήμερα κρίθηκαν αθώοι είναι και τρία νεαρά παιδιά.

Να σημειωθεί ότι και η εισαγγελέας της έδρας στη σχετική πρότασή της προς το δικαστήριο είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αντίθετα, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, κηρύχθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας. Το δικαστήριο τους επέβαλλε συνολική  ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για υπερδιογκωμένες κατηγορίες και σημείωσαν πως «το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως οι εννέα Κούρδοι είχαν συλληφθεί από τις αρχές σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο. Μάλιστα, σε δημοσιεύματα της εποχής αναφέρονταν πως οι αστυνομικοί ερευνούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο οι εννέα Κούρδοι να  προετοίμαζαν σχέδιο βομβιστικής επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ερντογάν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo