Αυτή είναι η σπείρα που έκλεβε περαστικούς στη Θεσσαλονίκη

Law and Order 14-05-2019 07:52
Αυτή είναι η σπείρα που έκλεβε περαστικούς στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, μετά από εισαγγελική εντολή τα ονόματα, τα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες 22 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα που λήστευε πεζούς στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 22 συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία. Πρόκειται για αλλοδαπούς (από τη Συρία, την Αλγερία και τη Λιβύη), ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας.

Η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση της συμμορίας τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και κυρίως στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι δράστες, από τις αρχές του έτους, ενεργώντας είτε μεμονωμένα, είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 47 κλοπές και δύο ληστείες, με τα θύματά τους στην πλειονότητα να είναι νεαρές γυναίκες.

Τα περισσότερα «χτυπήματα» έγιναν στην περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας, ενώ έδειχναν προτίμηση σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης και δρούσαν ακόμη και μέσα σε λεωφορεία.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo