ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Novartis: Νέες μηνύσεις από Λοβέρδο κατά «Μάξιμου Σαράφη» και καθηγητή Κ. Ράνου

Newsroom 13-05-2019 13:40
Novartis: Νέες μηνύσεις από Λοβέρδο κατά «Μάξιμου Σαράφη» και καθηγητή Κ. Ράνου

Στην κατάθεση νέων μηνύσεων για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδορκίας, προχώρησε o Ανδρέας Λοβέρδος.

O πρώην υπουργός Υγείας έχει κληθεί ως ύποπτος από την εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Novartis να δώσει εξηγήσεις για 30 Μαΐου (έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε). Ο κ. Λοβέρδος στρέφεται κατά του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» αλλά και κατά του καθηγητή Κων. Ράνου, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των φαρμάκων.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Υγείας δηλώνει  ότι προτίθεται να καταθέσει άμεσα και δύο ακόμη μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση  και κάνει λόγο για «πλεκτάνη», «κατασκευασμένες κατηγορίες» και «κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες». Ακόμη, παραθέτει στοιχεία για τους χειρισμούς του ως υπουργός Υγείας στο θέμα των φαρμάκων της Novartis.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων στη μήνυση του πως βάση πολιτικών του, η εταιρεία Novartis, όχι μόνο δεν ευνοήθηκε αλλά «απώλεσε κέρδη πολλών δεκάδων και όλες μαζί εκατοντάδων εκατομμυρίων».

Ακόμη στη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως οι κατηγορίες εναντίον του, «η βία και  η δυσφήμηση του ήταν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας που καθοδήγησε το κόμμα που σήμερα κυβερνά, προκειμένου να αποκόψει τη σχέση μας με τους πολίτες».

Ακόμη, o πρώην υπουργός Υγείας στο κείμενο των μηνύσεών του επισημαίνει: «Η πολιτική βάση, υφή και αιτία της εναντίον εμού και άλλων εννέα πολιτικών προσώπων, Πρωθυπουργών, Αντιπροέδρου Κυβερνήσεων και Υπουργών, πλεκτάνης και κατασκευασμένων  κατηγοριών που εκστόμισαν τρεις "κουκουλοφόροι" ψευδομάρτυρες, αποδεικνύεται από τις δηλώσεις και τις ενέργειες του νυν Πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, του πρώην κυβερνητικού εταίρου, των  υπουργών Δικαιοσύνης, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά το χρόνο που οργάνωναν την απόπειρα εξόντωσής μου και πρόδιδαν τις ενέργειές τους με δημόσιες δηλώσεις περί Νοβάρτις , αμυνόμενοι για αποτυχημένες πολιτικές τους στα θέματα του σκανδάλου των οβίδων, αλλά και σε θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως αυτό του ονόματος της ΠΓΔΜ και των συλλαλητηρίων που προκάλεσαν οι αποτυχημένες πολιτικές τους προσπάθειες. Όπως θα αναφερθεί ειδικότερα κατωτέρω, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο τότε Υπουργός Άμυνας  γνώριζαν  την δικαστική εξέλιξη του σκανδάλου Νοβάρτις και κάποιος εξ αυτών επικαθόριζε  την πορεία της σε σχέση με πολιτικούς αντιπάλους, οργάνωνε τα συμφέροντα των ψευδομαρτύρων σε σχέση με ανοικτές υποθέσεις τους με τις αρχές και λάμβανε τις αποφάσεις σε σχέση με το χρόνο αποστολής του φακέλου στην Βουλή. Την οποία αποστολή δεν έκανε η Δικαιοσύνη, διά του Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος απλώς αποστέλλει, όπως  ορίζει το Σύνταγμα, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Κυβέρνησης».

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo