• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη στον Πάσσαρη - Ομόφωνα, η ποινή

Newsroom 09-05-2019 12:43
Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη στον Πάσσαρη - Ομόφωνα, η ποινή

Ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε με απόφασή του τέσσερις φορές ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Με την απόφαση του δικαστηρίου πέφτει η αυλαία μιας πολύκροτης υπόθεσης, περίπου 18 χρόνια μετά τις πράξεις που καταδικάσθηκε ότι τέλεσε ο Πάσσαρης, ο οποίος σήμερα κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Πάσσαρη σε τέσσερις φορές ισόβια για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε.

Επιπλέον, δικαστές και ένορκοι του επέβαλαν και 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια κάθειρξη για κάθε μία από τις τρείς ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.

Ο Πάσσαρης κρίθηκε ακόμη ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, τρεις ληστείες, μία αρπαγή και μία διακεκριμένη κλοπή κατ’ επάγγελμα που διέπραξε το 2001. Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του είχε αποδεχθεί τις συγκεκριμένες πράξεις.

Και μια απαλλαγή

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον Πάσσαρη για τα αδικήματα που αφορούν την αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι την ίδια χρονιά.

Έτσι, ο Πάσσαρης απαλλάχθηκε από μία ανθρωποκτονία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία ληστεία και μία κλοπή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη ληστεία τη ληστεία έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος του πρακτορείου, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας φρουρός.

Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ από τη δίκη πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo