• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ομόφωνα ένοχος ο Πάσσαρης για τέσσερις ανθρωποκτονίες και σωρεία άλλων αδικημάτων

Newsroom 09-05-2019 12:29
Ομόφωνα ένοχος ο Πάσσαρης για τέσσερις ανθρωποκτονίες και σωρεία άλλων αδικημάτων

Ένοχο κήρυξε με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, δύο ληστείες και μία αρπαγή.

Παράλληλα, με την απόφασή του το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από το σύνολο των κατηγοριών που αφορούν στη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της στο δικαστήριο ήταν καταπέλτης για τον Κώστα Πάσσαρη.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, για όλα τα αδικήματα που αντιμετωπίζει. «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη το οποίο ζητά ο κατηγορούμενος.

«Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχεία για την υπόθεση, όπως που βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε» τόνισε η εισαγγελέας.

Ειδικότερα, κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Κ. Πάσσαρη για σωρεία ανθρωποκτονιών, απόπειρων ανθρωποκτονιών και ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, ανάμεσά τους και η αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας για εγκλήματα που διέπραξε εκεί.

 Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Μάλιστα παραλλήλισε τη δράση του με τον «Ορέστη» της Κύπρου. «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα», είπε η πολιτική αγωγή, υποβάλλοντας παράλληλα αίτημα να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης κατηγορούμενου κατά τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

Αντίθετα, ο η υπεράσπιση του κατηγορουμένου τόνισε ότι ο Πάσσαρης έχει μετανοήσει. «Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπεράσπιση, σημειώνοντας πως αποδέχεται τις πέντε ανθρωποκτονίες που του έχουν αποδοθεί, πλην εκείνης του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ.

Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo