14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    «Νεκρός ο αρχηγός των Τσετσένων», λένε οι Ουκρανοί


    Νεκρός έπεσε ο Τσετσένος διοικητής, Μαγκομέντ Τουστσάγιεφ, ενώ ύψωνε τη ρωσική σημαία, μετά από μάχες, υποστηρίζουν οι Ουκρανοί.
    Ο διοικητής των δυνάμεων των Τσετσένων, που φημίζονται για τις δύσκολες πολεμικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν, ανακοινώνεται πως εξοντώθηκε, ενώ κατέβαζε την ουκρανική σημαία, για να την αντικαταστήσει με τη ρωσική.
    Οι μάχες σημειώθηκαν στην περιοχή του Χόστομελ αναφέρει η Ukrainska Pravda, πέριξ του Κιέβου και αποτελεί όλες αυτές τις μέρες στόχος σφοδρών ρωσικών επιθέσεων στην αρχή του πολέμου. Εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο, στην περιοχή υπάρχει επίσης ένας μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος.
    200 Ρώσοι στρατιώτες είναι αιχμάλωτοί μας, υποστηρίζει η ουκρανική πρεσβεία στις ΗΠΑ
    «Συλλάβαμε περίπου 200 Ρώσους στρατιώτες. Μερικοί από αυτούς ήταν 19 ετών, ανεκπαίδευτοι και κακώς εξοπλισμένοι. Τους συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος άμυνας της Ουκρανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ.
    Ο Ουκρανός υποστράτηγος Μπόρις Κρεμέντσκι υποστηρίζει πως το Κίεβο συνέλαβε 200 Ρώσους αιχμαλώτους, στους οποίους παρέχεται αντιμετώπιση σύμφωνη με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, πάντα κατά την ουκρανική πλευρά.
    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ