• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δολοφονία Παπαγεωργίου - Βασικός κατηγορούμενος: «Ο Μάριος ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό»

Newsroom 08-05-2019 15:00
Δολοφονία Παπαγεωργίου - Βασικός κατηγορούμενος: «Ο Μάριος ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό»

Τον ισχυρισμό ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου βρίσκεται στη ζωή και είναι στο εξωτερικό, προέβαλλε σήμερα κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου νεαρού, η οποία έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2012. Ο ισχυρισμός του 73χρονου φερομένου ως «εγκέφαλου» της απαγωγής προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου αλλά και της έδρας.

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση του 26χρονου, καθώς και ότι ο ίδιος ο νεαρός σχεδίασε την απαγωγή του προκειμένου να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

«Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» ανέφερε ο 73χρονος, αναφέροντας πως η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο. Όπως είπε, συναντήθηκε με τον Μάριο κατόπιν αιτήματος του νεαρού και για προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Εισαγγελέας: Αντιφάσεις

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από τον 73χρονο να πει την αλήθεια και έκανε λόγο για αντιφάσεις και για «αλλεπάλληλα σενάρια» του κατηγορουμένου μετά την απαγωγή του 26χρονου.

«Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες"», ανέφερε χαρακτηριστικά άλλο μέλος της έδρας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο.

Οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο 73χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια, προκάλεσαν την αντίδραση των συγγενών του άτυχου νέου. «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος» του φώναξαν.

Μάλιστα, ο 73χρονος δέχθηκε τα «πυρά» και συγκατηγορούμενου του στην υπόθεση. Πρόκειται για τον 60χρονο κατηγορούμενο που τον είχε υπέδειξε ως το δολοφόνο του Μάριου. Ο 60χρονος που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή, είπε στον 73χρονο: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Ο 60χρονος απολογήθηκε και εκείνος σήμερα στο δικαστήριο και υποστήριξε πως η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα πέντε συνολικά τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo