Γ. Μαντζουράνης στο Ακραίως: Ο Σακελλαρίου παραιτήθηκε για να ξαναγίνει ψηφοφορία στο ΣτΕ για τις συντάξεις

Σύνταξη Law & Order 16-05-2018 15:34
Γ. Μαντζουράνης στο Ακραίως: Ο Σακελλαρίου παραιτήθηκε για να ξαναγίνει ψηφοφορία στο ΣτΕ για τις συντάξεις
Σημαντικές αποκαλύψεις στο Ακραίως του Τάκη Χατζή

Με την παραίτησή του από την προεδρία του ΣτΕ προκειμένου να ξαναγίνει η ψηφοφορία που έκρινε συνταγματική την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τις συντάξεις. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης στην εκπομπή του Τάκη Χατζή Ακραίως στην τηλεόραση του Σκάι. Η αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου μπορεί αν προκαλέσει νέα ψηφοφορία Πάντως, η πλειοψηφία του ανωτάτου δικαστηρίου αποφάσισε να μην ξαναγίνει η ψηφοφορία.
Ο κ. Μαντζουράνης χαρακτήρισε «κομματικό διάγγελμα» την on camera δήλωση παραίτησης του κ. Σακελλαρίου. Επίσης, έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά του Σακελλαρίου, γατί ενώ πρόβαλε ως αιτία παραίτησής του τη διαρροή της απόφασης για την προσωπική διαφορά, εντούτοις, δεν είχε ενοχληθεί από τη διαρροή πριν λίγες μέρες της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματική την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ. Κατά τον κ. Μαντζουράνη, ο κ. Σακελλαρίου είχε ψηφίσει υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά στη συνέχεια σε όλα τα άλλα νομοθετήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του ΣτΕ, η ψήφος του ήταν αρνητική για την κυβέρνηση.
Η ακαταλληλότητα
Στο Ακραίως έγινε μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη για τον κ. Σακελλαρίου Η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου επιβεβαίωσε την πληροφορία του Τάκη Χατζή ότι όταν η κυβέρνηση συζητούσε πριν τρία χρόνια την τοποθέτηση του κ. Σακελλαρίου στο ΣτΕ, τέσσερις πρώην πρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου επισκέφτηκαν κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα για να του επισημάνουν την ακαταλληλότητα του για τη θέση του προέδρου. Μάλιστα ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είχε αντιταχθεί στην τοποθέτηση του κ Σακελλαρίου. Ωστόσο, τελικά επελέγη γιατί ήταν πρώτος στην επετηρίδα και είχε ψηφίσει εναντίον παλιότερων μνημονιακών μέτρων. Η κ. Μάνδρου επισήμανε επίσης ότι είναι διαφορετικής τάξης ζήτημα να γίνεται διαρροή όταν έχει βγει η απόφαση από το γίνεται όταν εκκρεμούν ακόμη διασκέψεις των δικαστών
Τέλος, ο Τάκης Χατζής μετέφερε την πληροφορία ότι ο Αθανάσιος Ράντος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να αναλάβει πρόεδρος του ΣτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo