17.8 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Ομάδα ΔΙΑΣ: Φύλακας – άγγελος για 34χρονη μητέρα που ήθελε να αυτοκτονήσει


    Την όλη προσπάθεια που έκαναν για να σώσουν την 34χρονη γυναίκα από την αυτοκτονία, περιέγραψαν οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/01) σε πεζογέφυρα στον περιφερειακό του Βόλου και έσωσαν την ύστατη ώρα γυναίκα που ανέβηκε με σκοπό να πέσει στο κενό.
    Η γυναίκα, που είναι μητέρα τριών μικρών παιδιών, ήταν αποφασισμένη να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και αυτό που την έσωσε, ήταν το τηλεφώνημα που έκανε στην Άμεση Δράση και γνωστοποίησε την πρόθεσή της, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα έξι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, που τελικά της έσωσαν τη ζωή και αποδείχτηκαν οι φύλακες – άγγελοί της.
    Ο Γιάννης Γλυνός, υπαστυνόμος της Ομάδας ΔΙΑΣ, τόνισε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης (26/01) η ομάδα δέχτηκε σήμα από το κέντρο να μεταβεί σύντομα σε μια πεζογέφυρα από του περιφερειακού, διότι υπήρχε ενημέρωση μέσω τηλεφώνου από τη γυναίκα ότι επιθυμεί να βάλει τέλος στη ζωή της.
    «Ευτυχώς ήμασταν πολύ κοντά, ελέγξαμε δύο πεζογέφυρες πρώτα και στην τρίτη είδα τη γυναίκα να βρίσκεται πάνω και να περιμένει. Φτάσαμε άμεσα, ανεβήκαμε στη γέφυρα τρία άτομα της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι τρις αστυνομικοί έμειναν στον περιφερειακό να ρυθμίσουν την κίνηση για να μη γίνει ατύχημα».
    Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο υπαστυνόμος ανέβηκε στη γέφυρα με τον συνάδελφό του Ανδρέα Παπαδάκη, άρχισαν να μιλούν στη γυναίκα, προσπάθησαν να την ηρεμήσουν, με στόχο να μπορέσουν να την πλησιάσουν καταρχήν.
    «Άρχισε να φοβάται περισσότερο και να μας λέει να μην την πλησιάσουμε, της είπαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει κακό στη ζωή της, γιατί όλοι έχουμε προβλήματα και αυτό δεν είναι λύση, θα ηρεμήσουμε θα το συζητήσουμε», τόνισε ο υπαστυνόμος.
    Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα από κει και πέρα άρχισε να ηρεμεί, οι δύο αστυνομικοί την πλησίασαν, της είπαν να μη φοβάται και για να μη φωνάζουν μέσα στο κρύο να πάνε λίγο πιο κοντά και έτσι η γυναίκα άρχισε να ρίχνει τους τόνους, την πλησίασαν και την πήραν μαζί τους.
    Η γυναίκα βρισκόταν σε απόγνωση
    Η γυναίκα στη θέα των αστυνομικών, ενώ βρισκόταν πάνω στην πεζογέφυρα και κρατιόταν με το ένα χέρι, τους είπε ότι δεν αντέχει άλλο, έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα προβλήματά της, δεν έχει δουλειά, έχει τρία παιδάκια και δεν της έμεινε κάτι άλλο να κάνει παρά να σκοτωθεί.
    Ο αρχιφύλακας, Ανδρέας Παπαδάκης, τόνισε ότι γυναίκα ήταν απελπισμένη, είχε κάνει αρκετές προσπάθειες να βρει δουλειά και δεν έβρισκε και τόνισε ότι το ευχάριστο είναι που είναι καλά.
    Ο υπαξιωματικός ανέφερε ότι οι αστυνομικοί συζήτησαν μαζί της περίπου 1,5 λεπτό για να την πείσουν να πάει μαζί τους, γιατί η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μήπως δεν την προλάβουν και έπεφτε στο κενό, αλλά όταν έφτασαν κοντά και πίστευαν ότι έλεγχαν την κατάσταση, ηρέμησαν και οι ίδιοι μαζί με τη γυναίκα και αυτό που έχει σημασία είναι ότι τους ακολούθησε και εξέφρασε την ελπίδα να είναι καλά για την υπόλοιπη ζωή της.
    Από την πλευρά του το τρίτο άτομο της ομάδας, αστυφύλακας Αγησίλαος Αραμπατζής, ανέβηκε στην πεζογέφυρα από αντίθετη κατεύθυνση που βρισκόταν οι συνάδελφοί του, μήπως η γυναίκα τρόμαζε και στην προσπάθειά της να φύγει έπεφτε. Όπως είπε, ευτυχώς μέχρι να ανέβει στη γέφυρα, οι συνάδελφοί του την είχαν πλησιάσει και την είχαν ηρεμήσει.
    Στη συνέχεια η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς της, ενώ η ίδια μιλούσε για τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ένστολοι: Απαλλαγή φόρου από σήμερα για το πτητικό και καταδυτικό επίδομα – Το είχε ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
    Αποκλειστικό «L&O»: Διπλό χτύπημα κακοποιών στα βόρεια προάστια – Πώς έδρασαν
    Ομάδα ΔΙΑΣ: Φύλακας – άγγελος για 34χρονη μητέρα που ήθελε να αυτοκτονήσει
    Στρατιώτες κουβάλησαν 49χρονο με σκλήρυνση κατά πλάκας που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό (βίντεο)



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ