19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ουκρανία: Συνελήφθη στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς – Σκότωσε 5 ανθρώπους


    Συνελήφθη πριν από λίγο ο στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πέντε ανθρώπους, εκ των οποίων τέσσερις συνάδελφοί του, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και είχε δραπετεύσει, παίρνοντας μαζί το υπηρεσιακό του όπλο.
    Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 03:40 ώρα Ελλάδας όταν ο φερόμενος ως δράστης παρέλαβε το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά σε ένα εργοστάσιο του ομίλου Γιουζμάς, στην πόλη Νίπρο. Το εργοστάσιο παράγει πυραύλους-φορείς διαστημοπλοίων, συμβατικούς πυραύλους για τις ένοπλες δυνάμεις, οχήματα, βιομηχανικά εργαλεία κ.λπ.
    «Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του. Ως συνέπεια πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα είναι τέσσερις στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς και ένας πολίτης, μία γυναίκα.
    Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα ηλικίας 21 ετών ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Οδησσού και δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται ξαπλωμένος στο χιόνι φορώντας στολή και με ξυρισμένο κρανίο.
    «Ο Αρτέμ Ριαμπτσούκ συνελήφθη από αξιωματικούς της αστυνομίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ», ανέφερε ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι σε ανάρτησή του στο Facebook. Συνελήφθη στην πόλη Πιντγκορόντνε γύρω στις 07:30 ώρα Γκρίνουιτς (10:30, ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η αστυνομία, περίπου 15 χμ. από το σημείο των πυροβολισμών.
    Ειδική επιχείρηση είχε εξαπολυθεί στο Ντνίπρο, μια πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας και στη γειτονική περιοχή για τον εντοπισμό του. Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, Μίκολα Μπάλαν, μετέβη επιτόπου.
    «Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.
    Μετά τη σύλληψη του στρατιώτη, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας καθώς και την «ψυχική κατάσταση» του νεαρού άνδρα.
    Τα βίαια επεισόδια, κάποια με τη χρήση όπλων, σε στρατιωτικές μονάδες κρατών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ είναι συχνά, και αποδίδονται συνήθως σε καψόνια κατά τη «μύηση» των νεοσύλλεκτων, ειδικά στη Ρωσία. Η κατάσταση πάντως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.
    Στη μύηση νεοσύλλεκτων αποδίδονται επίσης, πέρα από τις ανθρωποκτονίες, αρκετές αυτοκτονίες.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ