14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αττική Οδός: Απεγκλωβίστηκαν 3.500 άνθρωποι – 1.200 οχήματα περιμένουν βοήθεια


    Μέχρι σήμερα (25/1) στις 8:00 το πρωί περίπου 1.800 οχήματα είχαν απεγκλωβιστεί από την Αττική Οδό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί που απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.
    Παράλληλα, έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
    Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό.
    Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.
    Αποζημίωση από Αττική Οδό
    Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.
    Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.
    Δυσκολία φαινομένου
    Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.
    Τα βασικά προβλήματα
    Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.
    Αυτή την ώρα, τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στην Αττική Οδό, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, αλλά και στην ηλεκτροδότηση, όπου δίνεται μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών, όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ.
    Τέλος, από το υπουργείο Μεταφορών, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη μεταφορά στην Αθήνα των επιβατών των τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν εκτεθειμένοι, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και κάθε δυνατή υποστήριξη στις συνθήκες που επικρατούσαν.
    Εικόνα νοσοκομείων σε επίμαχες περιοχές
    2η ΥΠΕ: Κύλησαν ομαλά οι εφημερίες σε Ασκληπιείο και Θριάσιο. Προσέλευση στο Νικαια που εφημερεύει σήμερα από 8.00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά.
    1η ΥΠΕ: Ομαλή η εφημερία σε Ιπποκράτειο και Ερυθρό με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν. Οι εφημερίες των επόμενων νοσοκομείων ξεκινούν 14.30.
    Χαλκίδα Εύβοια: Διαχειρίστηκαν το ατύχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση.
    Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρέτησης.
    Το Υγείας είναι σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού.
    Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ